رادیو اینترنتی چیست؟
رادیو اینترنتی چیست؟
رادیوی اینترنتی همانگونه که از نامش بر می آید، رسانه ای رادیویی است که مخاطبان آن برنامه ها و موسیقی های آن را از طریق اینترنت دریافت می کنند.
رادیو اینترنتی
فعالیت های رادیو اینترنتی
تمام برنامه ها و محتواهای تولیدی در رادیو های سنتی اعم از برنامه زنده گفتگو محور، جلسات آموزشی و کارشناسی، موسیقی و داستان در رادیوی اینترنتی نیز برای کاربران تولید و پخش می شود. حتی برخی از رادیو های اینترنتی برنامه هایی مشترک با رادیوهای سنتی دارند. اما این امر در مورد همه رادیوهای اینترنتی اجباری نیست و سرویس های رادیویی اینترنتی زیادی هستند که مستقل از رادیوهای دیگر برنامه پخش می کنند.
انواع رادیوی اینترنتی
انواع رادیوی اینترنتی را می توان به دو دسته تفکیک کرد. در برخی ایستگاه های رادیو اینترنتی فقط می توان از برنامه های در حال پخش بصورت زنده و آنلاین استفاده کرد ؛ بعبارت دیگر برنامه های آن قابل دانلود نیستند؛ به این نوع ایستگاه های رادیویی، رادیوی زنده گفته می شود که در آن اطلاعات و داده ها پس از بارگزاری روی یک سرور اینترنتی که پهنای باند بالایی دارد، روی سایت قرار گرفته و پس از چند دقیقه اطلاعات بعدی جایگزین آنها می شوند و شنونده بطور لحظه ای و بدون توقف برنامه ها را یکی پس از دیگری از طریق نرم افزار خود دریافت می کند، بدون آنکه بتواند دانلودی داشته باشد.
مگر آنکه این رادیوها یک ایستگاه رادیوی آفلاین داشته باشند که برنامه های آن پس از پخش روی این ایستگاه آرشیو شود تا کاربران بتوانند برنامه های دلخواهشان را دانلود کنند. نوع دوم ایستگاه های رادیو اینترنتی ، رادیو آفلاین است که در آن برنامه ها از قبل روی سایت بار گزاری شده اند و در بازه ی زمانی مشخصی تغییر می کنند. پس می توان گفت که در این ایستگاه ها برنامه ها هم بصورت برخط و هم آرشیوی قابل دریافت هستند.
در اینجا بخوانید :ویژگی های پادکست
تفاوت رادیوی اینترنتی با رادیوی سنتی
یکی از تفاوت های عمده ی رادیو اینترنتی با رادیو سنتی این است که برنامه های این رادیو هر کشوری را در هر جایی از دنیا و در هر کشوری می توان دریافت کرد. مگر آنکه کشوری به دلایل مختلف امکان پخش برنامه های رادیو اینترنتی خود را در نقاط دیگر فراهم نسازد. دسته بندی های منظم موسیقی ها در این رادیو ها، برنامه های کمدی زنده و حتی موسیقی های قدیمی و محلی در آنها، این رسانه را به محبوبیت ویژه ای در میان کاربران رسانده است. در این سرویس های صوتی از رسانه ی streaming برای ارسال داده ها در اینترنت استفاده می شود. برخلاف رادیو سنتی که از فناوری های بی سیم بهره می گیرد.
باید در نظر داشت که فعالیت های رادیو اینترنتی متفاوت از پادکست ها است. نکته دیگر اینکه برنامه های ارسالی به اینترنت با فاصله ای یک یا دو ثانیه ای توسط کاربران دریافت می شود که این فاصله زمانی در سرورهای مختلف و با شرایط متفاوت ، متغیر است.
می توان با فراهم آوردن امکانات لازم مثل تهیه سرویس streaming و به تبع آن تهیه سرور اختصاصی، یک ایستگاه رادیو اینترنتی راه اندازی نمود و برنامه های آن را در همه ی کشورها پخش کرد. بد نیست بدانید که نرم افزارهای رایگانی هستند که به شما در راه اندازی ایستگاه شخصی تان کمک می کنند؛ مثل SHOUTcast، Helix Server Basic، Quicktime Streaming Server و Quicktime Broadcaster.
منابع:
- https://www.fa.m.wikipedia.org
- https://www.iranhost.com