Broadcasting چیست؟
Radio Broadcasting بمعنای پخش رادیویی است. رادیو ابزاری برای انتقال اطلاعات در قالب سیگنال و به وسیله امواج رادیویی است که اولین بار در انگلستان و برای انتقال پیامی کوتاه در فاصله ای 3 کیلومتری استفاده شد. در واقع معنای Radio Broadcasting انتشار اطلاعات و داده ها با امواج رادیویی است؛ این امواج در فرکانس های رادیویی و با عبور از هوا و خلا به آنتن های دریافت خود می رسند و شنونده از این طریق می تواند اطلاعات را دریافت کند. اطلاعاتی که از طریق رادیو قابل پخش هستند شامل پیام های صوتی مثل اخبار ، برنامه های کارشناسی، رویدادهای تاریخی و … می باشند.
پخش رادیویی
امواج رادیویی امواجی الکترومغناطیسی هستند که می توان برای انتقال بهتر اطلاعات در ویژگی های آنها از جمله، فرکانس، دامنه و یا فاز موج تغییراتی ایجاد کرد. البته ممکن است موانعی بر سر راه امواج به مقصد وجود داشته باشد، یا اینکه بخشی از انرژی آنها جذب محیط شده و باعث تضعیف امواج شود. ضمن اینکه بطور کلی وقتی موج از منبع خود دور شود، از شدتش کاسته می شود.
عامل دیگری که در Radio Broadcasting تاثیر گذار است تداخل امواج طبیعی مثل رعد و برق و یا امواج الکترومغناطیسی مصنوعی مثل سایر فرستنده ها با موج رادیویی می باشد. تمام مواردی که ذکر شد با تاثیر بر امواج رادیویی مورد نظر بصورت نویز از گیرنده ها دریافت می شود. قدرت موانع و تداخل هایی که گفته شد تا حدی اثر گذار است که ممکن است حتی موج رادیویی دریافت نشود، بعبارت دیگر سیگنال ارسال شده در این شرایط به مقصد نمی رسد.
بخش های سازنده رادیو
گفتیم که Radio Broadcasting یا پخش رادیویی توسط دستگاه رادیو صورت می گیرد. رادیو دارای یک بخش فرستنده و یک بخش گیرنده است. فرستنده در واقع موج الکترومغناطیسی با فرکانس مد نظر را پس از انجام فرایند مدولاسیون، آماده ی ارسال می کند. مدولاسیون فرایند تغییر در برخی ویژگی های موج مثل دامنه، فاز ، فرکانس و .. است که در بخش فرستنده باید صورت بگیرد. پس از تقویت موج بوسیله ی واحد تقویت کننده، توسط آنتن تبدیل به موج الکترومغناطیسی شده و ارسال آن انجام می گیرد.
در سمت دیگر پخش رادیویی گیرنده امواج حضور دارد. این گیرنده آنتنی است که موج الکترومغناطیسی دریافتی را به سیگنال الکتریکی تبدیل کرده و امکان استفاده از اطلاعات آن را فراهم می سازد. در بخش گیرنده این امکان وجود دارد که سیگنال های ارسالی از ایستگاه های مختلف رادیویی تفکیک شوند و سیگنال های مزاحم حذف شوند. این کار توسط واحد تنظیم کننده در گیرنده صورت می پذیرد. بروز مشکل و مانع در هر یک از بخش های فرستنده و گیرنده امواج رادیویی و یا حضور عوامل تداخلی در مسیر این امواج همگی باعث بروز نقص در انتقال پیام از مبدا به شنونده خواهند شد.
کاربردهای Radio Broadcasting
اولین کاربردهای Radio Broadcasting، استفاده در جنگ ها برای انتقال پیام ها و دستورات بین نیروهای دریایی بود. اما بعدها استفاده از پخش رادیویی برای انتقال اخبار و اجرای برنامه های سرگرم کننده بیشتر شد. امروزه کاربرد امواج رادیویی را علاوه بر پخش برنامه های مختلف و سرگرم کننده، در آمبولانس ها، ماشین های آتش نشانی و پلیس می توان دید.