افزایش سایز فونت
کاهش سایز فونت
واضح کردن صفحه
واضح کردن صفحه
بازگشت به حالت اولیه

مستمری در نظر گرفته شده پاسخگوی نیازهای معلولان نیست

یکی از تغییرات اساسی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ که با انتقادات گسترده‌ای همراه شد در حوزه توانبخشی و حذف ردیف بودجه مستقل «قانون حمایت از حقوق معلولان» بود که این امر به معنی عدم همکاری بسیاری از نهادها و ارگان‌هایی بود که قرار بود ذیل «قانون حمایت از حقوق معلولان» در همکاری با سازمان بهزیستی برای حل موارد و مشکلات متعدد معلولان بکوشند.

 

حذف ردیف بودجه اجرای «قانون حمایت از حقوق معلولان» به معنی نیمه کاره ماندن بسیاری از اقداماتی بود که در جهت کمک به حال معلولان ضروری بود.

 

دولت اما مدعی بود که با وجود حذف ردیف بودجه معلولان، بودجه سازمان بهزیستی به طور کلی افزایش پیدا کرده است.

 

این در حالی بود که از آن زمان تاکنون ما نمی‌دانیم چه میزان از این بودجه افزایش یافته برای معلولان اختصاص خواهد یافت. متأسفانه سازمان بهزیستی هم الزامی ندارد که افزایشی برای معلولان در نظر بگیرد و به عنوان مثال می‌تواند این افزایش بودجه را به ترک مواد مخدر اختصاص دهد.

 

علی همت محمودنژاد مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این سوال که آیا پس از حذف ردیف بودجه قانون جامع حمایت از معلولان، اقدام مؤثری در جهت جبران برای معلولان انجام شده است یا خیر گفت: از زمانی که ردیف بودجه قانون حمایت از معلولان را حذف کردند کنشگران حوزه معلولیت و بهزیستی واکنش نشان دادند و دیدیم که متأسفانه آقای میرکاظمی و مجموعه سازمان برنامه و بودجه هیچ توجهی به اعتراضات مردمی نداشتند.

 

محمودنژاد با اشاره به اینکه عیدی پایان سال افراد دارای معلولیت در سی سال گذشته پرداخت می‌شد؛ گفت: امسال این عیدی پرداخت نشد و همین موضوع سبب شد معلولان اعتراض زیادی داشته باشند.

 

متأسفانه برخی از افرادی که خود را مدافع حقوق معلولان می‌نامند بیان می‌کنند که این عیدی غیر قانونی بوده است.

 

وی ادامه داد: پاسخ ما این است که اگر عیدی قانونی نبود پس چرا سال‌ها پرداخت می‌شد و دوم اینکه آیا دولت نسبت به همه موارد و وظایف قانونی خود نسبت به افراد دارای معلولیت از جمله ماده ۲۷ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت که صراحتاً تاکید می‌کند که مستمری معلولان باید حداقل معادل دستمزد یک کارگر باشد و قانون چهارم توسعه که بیان می‌کند مستمری مستمری بگیران سازمان بهزیستی و کمیته امداد حداقل برابر با ۲۰ درصد حقوق و دستمزد کارگران باشد عمل می‌کند؟

 

مدیرعامل انجمن حمایت از حقوق معلولان افزود: وزیر رفاه امسال مصاحبه‌ای داشتند و گفتند مستمری معلولان ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است اما به مردم نگفتند که با این ۴۰ درصد، مستمری ۵۰۰ هزار تومانی معلولان در نهایت به ۷۰۰ هزار تومان رسیده است.

 

واقعاً در شرایط امروز اجتماعی و اقتصادی کشور در شرایطی که گوشت سقف کیلویی ۳۵۰ هزار تومان را هم شکسته است؛ مستمری معلولان با ۷۰۰ هزار تومان معادل تنها دو کیلو گوشت است.

 

وی با تاکید بر اینکه مستمری در نظر گرفته شده پاسخگوی نیازهای معلولان نیست گفت: مستمری در زندگی فرد معلول نخاعی، فردی که نیازمند ویلچر است یا نیاز به سمعک یا وسایل توانبخشی دارد نیاز به پوشک و کمک هزینه تأمین کرایه خانه دارد و در هزینه‌های ایاب ذهاب مانده است با ۷۰۰ هزار تومان مشکلش به هیچ عنوان حل نمی‌شود.

 

باید مدیران وزارت رفاه و سازمان بهزیستی دستورات رئیس جمهور را که در دیدار با معلولان بر آن تاکید داشتند اجرایی کنند.

 

محمودنژاد تاکید کرد: متأسفانه آنچه که برای معلولان در حال حاضر انجام می‌شود به هیچ گونه اقدامی نیست که شایسته تقدیر باشد. با وجود اینکه همه می‌دانند من طرفدار دولت هستم و شخصاً در ستاد انتخاباتی آقای رئیسی فعالیت کردم اما واقعاً هیچ چیزی که قابل تقدیر باشد ندیدم.

یه پاسخ بگذارید

تنها دیدگاه‌های پارسی برای نمایش پذیرفته خواهند شد!