افزایش سایز فونت
کاهش سایز فونت
واضح کردن صفحه
واضح کردن صفحه
بازگشت به حالت اولیه

اجرای قانون حمایت از معلولان ۶۱ همت اعتبار می‌خواهد

به دنبال فرارسیدن روز جهانی معلولان علی‌محمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی با حضور در برنامه تهران ۲۰ پاسخگوی سوالات در خصوص مشکلات و چالش‌های معلولان بود.

 

قادری در پاسخ به این سوال که آیا وضعیت معلولان و رعایت حقوق شهروندی این افراد در کشور مناسب است، گفت: حتماً خیر. یکی از وظایف بهزیستی، توان‌بخشی و رسیدگی به اوضاع متنوع افراد دارای معلولیت است.

 

معلولیت یک تفسیری از مشکلات حاصل از ژنتیک، سوانح، حوادث و موضوعاتی که یک فرد سالم را مبدل به ضعف جسمانی قوه تشخیص و دیگر می‌کند، است و به شاخه‌های گوناگون تقسیم می‌شود.

 

رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: جامعه باید به بلوغی برسد تا حضور مؤثر این افراد را ببینیم.

 

این اتفاق دلایل متعددی دارد. عدم بلوغ دستگاه‌هایی که در قانون پیش بینی شده شاید یکی از آن دلایل باشد.

 

دستگاه‌ها باید وظایف خود را انجام بدهند تا این قانون اجرا شود. ۲۶ دستگاه و وزارت‌خانه مسئولیت موضوعی مرتبط با اجرای قوانین را دارند. بهزیستی نیز عهده‌دار تنظیم‌گری روابط این دستگاه‌ها است.

وی افزود: هر ساله قرار است که اجرای قانون حمایت از معلولان در صحن به استحضار مردم و نمایندگان برسد.

 

در همین دولت دو جلسه با حضور معاون اول و افرادی ناظر از شبکه‌های معلولیت برگزار و بیش از ۸ کارگروه با خروجی‌های خوب تشکیل شد.

 

قادری در جواب به مشکلات حاصل از اشتغال‌زایی برای معلولان گفت: صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی این قانون را با ساختار دولتی پیش‌بینی کرد.

 

در حالی که ساختار دولتی نمی‌تواند راهبری مطلوب را برای جامعه هدف یک میلیون هشتصد هزار نفری که در صف سازمان بهزیستی هستند، داشته باشد. به همین دلیل پیشنهاداتی به دولت داده شد تا آئین‌نامه اجرایی این قانون دچار دگر ریسی شده و به سمت ساختار غیر دولتی برود.

 

رئیس سازمان بهزیستی افزود: کارهای کارشناسی از جانب ما آغاز شده است. هر ساله دولت و مجلس در ضوابط اجرای بودجه نسبت به تسهیل‌گری اشتغال به عنوان تبصره ۱۶ و ۱۸ تاکید می‌کنند.

 

بهزیستی در سال گذشته رتبه اولین دستگاه کشور برای جذب حداکثری بودجه تبصره ۱۸ را از سمت مجلس به خود اختصاص داد. در تبصره ۱۶ هم عملکرد نسبتاً خیلی خوبی داشت؛ اما این کافی نیست.

 

وی ادامه داد: موضوع مناسب‌سازی کردن شغل برای این افراد از دیگر مسائل بهزیستی است. به دلیل کم‌توانی معلولان باید مناسب‌سازی شغل را به عنوان یک قاعده در نظر گرفت. در تلاش هستیم که از حداکثر ظرفیت دستگاه‌های فرادستی استفاده کنیم.

 

سازمان بهزیستی برای کارفرمایانی که از نیروهای دارای معلولیت استفاده می‌کنند، ۲۳ درصد سهم کارفرمایی و جبران کارایی در نظر گرفته است.

احتمال راه‌اندازی بیمه تکمیلی معلولان تا پایان سال جاری هم وجود دارد.

 

قادری در ادامه گفت: برای اجرای قانون حمایت از معلولان ۶۱ هزار میلیارد تومان نیاز است و در حال حاضر بودجه ما ۳ هزار میلیارد تومان است. اجرای بخشی از مواد این قانون و تبصره‌های آن مغفول مانده است.

 

از اقدامات خوب بهزیستی در این حوزه قرار گرفتن ۵۹ کد خدمت ستاره‌دار توانبخشی در ذیل خدمات سازمان و بیمه سلامت، بود.

 

رئیس سازمان بهزیستی افزود: معلولانی که برای موضوع توان‌بخشی به بخش خصوصی و دولتی مراجعه می‌کنند، از پرداخت ۷۰ درصد مبلغ معاف خواهند بود. این جهش جدیدی برای لحاظ کردن موضوع بیمه برای خدمات توان‌بخشی بود.

 

اگر در بودجه سنواتی و سال آینده پادار بشود یک کمک فوق‌العاده برای افرادی که از معلول نگه‌داری می‌کنند خواهد بود.

یه پاسخ بگذارید

تنها دیدگاه‌های پارسی برای نمایش پذیرفته خواهند شد!